UEPC condamna lipsa de locuinte la preturi accesibile pe pietele din intreaga Europa

BRUXELLES, 15 mai 2017: Uniunea Europeană a Constructorilor și Dezvoltatorilor de Locuințe – UEPC, care sa reunit la Berlin în perioada 10-12 mai, a dezvăluit statistici surprinzătoare care arată concludent că există o lipsă de locuințe pe piețele europene în timpul unei cereri majore pentru locuinte la prețuri accesibile.


Patronatul Societatilor din Constructii, membru activ al Uniunii Europene a Promotorilor Constructori – UEPC, unde sustine proiectele derulate in scopul realizarii unui mediu de afaceri favorabil membrilor sai, in special, si sectorului, in general, pentru ca rezultatele obtinute sa fie strans corelate cu realitatile zilei si cu specificul firmelor membre.


Terry Roydon, președintele UEPC, a comentat: “Cetățenii din întreaga Europă suferă din cauza lipsei de locuințe la prețuri accesibile. Acest lucru sporește prețurile pentru consumatori, care continuă să simtă efectele politicilor de austeritate de lungă durată și de creștere lentă în Europa. Constructorii de case și dezvoltatorii din Europa sunt pregătiți să furnizeze locuințe la prețuri accesibile cetățenilor europeni. Cu toate acestea, lupta lor se confruntă cu provocări juridice dificile si inutile la nivel european și național “.

Lipsa terenurilor pe care se poate construi, creșterea barierelor de reglementare, complexitatea și dificultățile în obținerea autorizațiilor de construcție, au toate un efect negativ semnificativ asupra cetățenilor europeni în măsură să construiască pentru ei înșiși și pentru familiile lor.

Măsurile destinate promovării eficienței energetice sunt lăudabile și foarte importante în încercarea de a atinge obiectivele globale privind schimbările climatice. Dar este extrem de important să găsim echilibrul corect între costurile suplimentare ale eficienței energetice sporite și posibilitatea de a oferi consumatorilor europeni un acoperiș deasupra capului.

Notă pentru cititori: Uniunea Europeană a Constructorilor și Dezvoltatorilor de Locuinte (UEPC) este organizația umbrelă pentru federații naționale de dezvoltatori și constructori de locuinte. UEPC este o asociație europeană care reprezintă peste 30.000 de dezvoltatori și constructori de case afiliate federațiilor din 9 state. Scopul principal al UEPC este sprijinirea și apărarea intereselor dezvoltatorilor și constructorilor de locuinte din Europa. UEPC colaborează cu membrii săi pentru a promova abordări practice și comerciale în vederea realizării unui mediu construit durabil, tratand inclusiv a problemele legate de eficiența resurselor.