Galațiul a fost joi, 4 mai, "capitala" Federației Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC), organizație reprezentativă la nivel de sector de activitate construcții civile și industriale. Toate drumurile specialiștilor din acest sector au dus la Galați, grație Conferinței "Prezent și viitor în construcții", organizată de filiala locală a patronatelor din construcții, în parteneriat cu Consiliul Județean (CJ) Galați și Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați.

 

Amfitrioni ai evenimentului au fost președintele PSC - Filiala Galați, Ștefan Bogdan Petculescu, respectiv, prim-vicepreședintele PSC - Filiala Galați, Gheorghe Pascariu, întâlnirea desfășurată la Sala Auditorium a Complexului Muzeal de Științele Naturii "Răsvan Angheluță" reunind reprezentanți ai unor importante companii din domeniul construcțiilor, alături de reprezentanți ai mediului universitar, precum și ai unor instituții care, într-un fel sau altul, au legătură cu activitatea din construcții.

 

 Printre cei prezenți s-au aflat inclusiv președintele FPSC, Cristian Erbașu, președintele CJ Galați, Costel Fotea, și președintele Senatului Universității "Dunărea de Jos", prof. ing. dr. Cătălin Fetecău.

 

"Federația Patronatelor Societăților din Construcții încearcă prin toți reprezentanții ei, prin toate patronatele care sunt în interiorul federației, să promoveze concepte noi de dezvoltare a domeniului, astfel încât eficiența pe viitor a acestuia să fie din ce în ce mai bună. Știm bine că în momentul de față este o avalanșă de investiții în România, nu întotdeauna suntem pregătiți pentru un număr atât de mare de investiții și pentru bugete atât de mari, prin urmare, trebuie să recuperăm foarte mult atât din punct de vedere tehnologic, cât și din punct de vedere al formării profesionale. Astfel de întâlniri, precum cea de la Galați, sunt absolut necesare, pentru a ne aduna cât mai mulți oameni din domeniu și pentru a trage concluzii asupra măsurilor pe care trebuie să le luăm - fie la nivel local, fie la nivel central - astfel încât domeniul nostru să recupereze timpul pierdut și să-și contureze programe pentru un an, trei ani sau chiar cinci ani", a declarat pentru "Viața liberă" președintele Federației Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC), Cristian Erbașu.

 

Acesta a precizat că sectorul construcțiilor devine tot mai important pentru economia națională. "Știm că în ultimii 30 de ani, cu excepția ultimilor cinci ani, construcțiile nu au fost o prioritate la nivel național. În 2018, prin protocolul care s-a semnat cu Guvernul României, construcțiile au devenit un domeniu strategic al țării, având în vedere, cum spuneam mai devreme, viitoarele investiții care se vor face în România", a precizat președintele FPSC.

 

Pe agenda conferinței de la Galați s-au aflat subiecte precum noile tehnologii și digitalizarea în domeniul construcțiilor, oportunitățile de finanțare, proiecte de investiții, dinamica și formarea forței de muncă, precum cadrul legislativ și financiar-fiscal.

 

 

Articol apărut și preluat din: www.viata-libera.ro