Dacă ai o firmă mică ori dacă ți-ai făcut un calcul și vrei să treci de pe PFA pe microîntreprindere pentru că te-ar avantaja mai mult, trebuie să iei în considerare modificările fiscale care se aplică de la 1 ianuarie 2023.

 

Ele au fost introduse prin OG 16/2022 sau, cum îi mai spunem noi, ordonanța creșterilor de taxe (pentru că exact asta se întâmplă).

 
 

Așa cum spunea și Dan Manolescu, președintele Camerei Consultanților Fiscali, într-un interviu acordat HotNews.ro, întreaga filosofie a microîntreprinderii se schimbă (sau s-a schimbat, având în vedere că Ordonanța este în Monitorul oficial din 15 iulie).

Fă-ți calculele și vezi dacă îți este mai bine cu impozit pe profit de 16% sau 1% pe venit

În primul rând trebuie să iei în considerare că plafonul pentru plata impozitului pe venit nu va mai fi 1 milion de euro și a fost înjumătățit la 500.000 euro.

Asta nu este tot. Dispare cota de impunere de 3% pe cifra de afaceri (care exista pentru firmele care nu aveau salariați).

 

CONTINUARE ARTICOL AICI: https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-25799095-ramane-microintreprinderi-2023-trebuie-stii-deschiz-firma-continui-activitatea.htm