CEMACON închide anul 2018 cu cele mai bune rezultate financiare din istoria companiei și o creștere record a cifrei de afaceri

 

  • 32,49 milioane lei profit operațional (EBITDA) cu 30% mai mult decât în 2017
  • 18,91 milioane lei Profit Net cu 43% mai mult decât în 2017
  • 111,28 milioane lei Cifra de Afaceri Brută cu 13% mai mult decât în 2017

 

Cluj-Napoca, 28 februarie 2019 - Pentru perioada încheiată la 31 decembrie 2018 rezultatele financiare sunt cele mai bune din istoria companiei și cele mai bune din sector, înregistrând un profit operațional de 32,49 milioane lei, cu 30% mai mare decât aceeași perioadă a anului 2017, și un profit net de 18,91 milioane lei, cu 43% în creștere față de finalul anului 2017.

2018 a fost și anul în care CEMACON a realizat o cifră de afaceri brută record, de 111,28 milioane de lei, cu 13% mai mare față de anul 2017.

„Creșterile se datorează unor strategii comerciale agile, unei performanțe de producție remarcabile și fructificării unor proiecte ambițioase de investiții de peste 6 milioane de euro, derulate în ultimii 2 ani. Investițiile au condus la pornirea primei linii de producție de blocuri ceramice umplute cu vată bazaltică din România și a fabricii de buiandrugi, ambele dotate cu tehnologie de ultimă generație. Astfel, din 2018, CEMACON produce singurele blocuri ceramice portante umplute cu vată bazaltică, din România, precum și buiandrugi ceramici de cea mai bună calitate”, a declarat Liviu Stoleru, Director General și Președinte al Consiliului de Administrație CEMACON SA.

Contul de profit și pierdere – Rezultate Preliminare 2018

Modelul de management implementat la CEMACON s-a dovedit a fi un model de succes, determinând cea mai mare companie antreprenorială din România, Dedeman, un foarte bun cunoscător al sectorului materialelor de construcții, să investească în companie și să devină acționar majoritar în 2018.

Totodata, în contextul unei poziții financiare solide și a lichidității disponibile, la finalul anului 2018 compania a rambursat anticipat către Banca Comercială Română, întreg soldul creditului subsidiarei Cemacon Real Estate, o sumă de peste 3.7 milioane de euro, finalizând astfel una din cele mai ample restructurări financiare și operaționale din România, în cadrul căreia compania și-a îndeplinit 100% din ceea ce și-a asumat față de bancă.

“Am încheiat un an în care deciziile asumate s-au concretizat în cele mai bune rezultate financiare din ultimii 10 ani, motiv pentru care compania a câștigat recunoaștere pentru performanță financiară record și cel mai bun randament oferit investitorilor în 2018, în cadrul Galei Inagurarii Anului Bursier 2019”, a adăugat Liviu Stoleru, Director General și Președinte al Consiliului de Administrație CEMACON SA.

 

DESCRIERE: 

 

CEMACON SA este liderul pieței de blocuri ceramice din Transilvania, unul dintre cei mai mari producători de materiale de zidărie la nivel național.

Compania operează cea mai modernă şi mai mare capacitate de producție din România cu produse inovatoare, care aduc plus-valoare utilizatorilor, obținute la costuri de producție foarte competitive.

CEMACON SA este companie listată la Bursă de Valori Bucureşti şi deținută de Dedeman si Business Opportunity for Romania, fond de investitii al Erste Group; managementul companiei este unul profesionist, independent şi cu puternică expertiză de sector.