Priaevents organizează pentru prima dată în premiera în Romania, online, ediția a 3-a a conferinței PRIA Fire Safety in Buildings în 28 mai 2020, LIVE începând cu ora 11,30.

Parteneri principali ai evenimentului sunt Prysmian Group si Rockwool Romania.

Pentru vizionare gratuită accesați link-ul https://bit.ly/3bSPbZz.

Pentru înscriere gratuita  pe platforma de networking a evenimentului completați acest link: https://priaevents.ro/inregistrare-conferinta-online-2020/

De ce este nevoie astăzi sa abordam siguranța împotriva incendiilor clădirilor?
Pentru ca modul nostru de viata s-a schimbat. Societatea se schimba, tehnologia se schimba, nevoile noastre se schimba.
Aceasta înseamna ca și casele noastre și clădirile de birouri, școlile, sălile de concerte, pub-urile etc, se schimba:

 • Trăim și muncim în clădiri din ce în ce mai înalte
 • Folosim noi produse și metode de construcție atât pentru casa cât și pentru birouri, școli, grădinițe, săli de sport, stadioane, săli de concerte.

În consecința, comportamentul focului se schimba. In 1950, o camera era cuprinsa de flăcări în 25 de minute. Acum e nevoie doar de 3 minute.
În Romania mor aproximativ 200 de persoane din cauza focului și alte 600 sunt spitalizate în fiecare an. Știm că natura clădirilor se schimba: industria construcțiilor dezvolta noi soluții inovatoare pe care regulamentul și regimurile de testare existente nu le-au depășit.

Cum facem clădirile din Romania mai sigure la incendiu?

Modificam drastic modul în care construim și totuși regulamentele nu sunt actualizate periodic pentru a reflecta aceste schimbări.

La acest eveniment vor participa: reprezentanți ai MLPDA, MAI, ISU, experți în domeniul incendiilor, pompieri, asociații  din Romania, companii internaționale din diferite sectoare precum: dezvoltatorii imobiliari, lanțuri de supermarketuri, de hoteluri, depozite logistice, producătorii de materiale, camere de comerț si ambasade, ONG-uri și asociații de proprietari, reprezentanți ai Parlamentului și Senatului, arhitecți, investitori, asiguratori, bănci, avocați și reprezentanți ai mass-mediei.

Pe de alta parte, eficienta energetica a clădirilor devine o necesitate în Europa, pentru a reduce facturile la încălzire și răcire a imobilelor, pentru confort dar mai ales pentru reducerea emisiilor de carbon care produc încălzirea globala. 75% dintre imobilele din Uniunea Europeana au nevoie de eficientizare energetica și trebuie luate măsurile necesare pentru creșterea siguranței la incendiu. Clădirile verzi și automatizarea sunt un alt subiect extrem de important pe agenda europeana. Ministerul Mediului da startul programului Casei Eficiente Energetic și nu numai.

Teme:

 • Cum arată legislația actuală privind siguranța la incendiu în România. Ce s-a modificat în 2019?
 • Vor fi implementate în România prevederile Directivei nr. 844/2018 care,  pentru prima dată, include elemente importante despre siguranța la incendiu a clădirilor, în 2020?
 • Ordinul 66/2020 intră în vigoare de la 1 iunie 2020! Ce schimbări aduc Normelor metodologice privind avizarea și autorizarea de securitate la incendiu și protecție civilă
 • Normativele de siguranța la foc 118/1, 118/2 și 118/3 cum s-au modificat în 2019 și ce modificări  vor fi anul acesta?
 • Eficiența energetica a clădirilor – status România 2020
 • Clădirile verzi – ce proiecte de acest fel avem în România și care va fi ponderea lor în următorii ani?
 • Cum vor colabora arhitecții, dezvoltatorii, constructorii, consultanții, proiectanții și furnizorii de materiale de construcții, cabluri și alte materiale în fața provocărilor privind siguranța la foc și eficiența energetică? 
 • Ce e de făcut pentru creșterea siguranței la incendiu în clădirile de birouri? Parcurile industriale?  Laturile de magazine, școli, spitale, instituții publice, muzee?
 • Care e stadiul modificării normativului pentru siguranța la incendiu P118, Partea 1, care e vechi de 20 de ani?

Lectori:

Mircea FECHET –  Secretar de Stat, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

Constantin NISTOR – Chief Commercial Officer, Prysmian

Robert STRUGARIU – Șed Serviciu Avizare, Autorizare și Reglementări, IGSU

Lucian  LUMEZEANU – Manager Public Affairs & Public Relations la ROCKWOOL Romania

Arh. Mihai MUNTEANU – Reprezentant, OAR 

Irinel GHEORGHE  – Vicepreședinte, FPSC

Mihai MEREUȚĂ – Președinte, Liga Habitat

Arh. Florin ENACHE– Coordonatorul Proiectului #BETTER

Mihai MOIA – Consilier, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

Moderator: Raluca VOIVOZEANU - CEO, PRIA Conferences

Astfel, veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleși subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.

PRIAevents este recunoscută de multă vreme ca o platformă independentă, și echidistantă de discuții despre cele mai importante teme, despre schimbări legislative, politici în toate sectoarele economiei.

Conferințele PRIAevents aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Fire Safety of Buildings Conference şi modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe https://priaevents.ro.

Pentru vizionare gratuită accesați link-ul https://bit.ly/3bSPbZz.

Va mulțumim,

 

Raluca Voivozeanu

Founder / CEO at PRIA

P | 031 4219254

C |0723 12 14 18

E | Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

www.priaevents.ro

www.priainfo.ro