Federația Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC) vine în sprijinul firmelor de construcții, proiectare, producție de materiale de construcții și le oferă cursuri de formare gratuite prin proiectul ”DigiConstruct - Competențe digitale pentru industria construcțiilor (SMIS 143383), proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

 

350 de angajați din construcții vor beneficia de cursuri cu adresabilitate specifică sectorului (Building Information Modeling) și adresabilitate generală (Protecția Datelor cu Caracter, Business Intelligence, Comunicare în mediul digital, Lucrul de acasă pe platforme digitale sau Cybersecurity) până la finalul acestui an.

 

”Mesajul nostru pentru patronii și managerii din IMM-urilor din construcții, care au sediul social sau punct de lucru în orice regiune de dezvoltare, cu excepția regiunii București – Ilfov este : profitați de cursurile gratuite din cadrul proiectului DigiConstruct, deoarece sunt dezvoltate de specialiști în domeniu, răspund nevoilor actuale ale pieței și programul este flexibil. Acestea se desfășoară exclusiv online, numărul de ore per curs este între 40-60 de ore, în funcție de tematica aleasă. Urmăriți calendarul cursurilor de pe site-ul https://digiconstruct.ro/, pe care îl actualizăm în permanență. De asemenea, mulțumim companiilor care și-au înscris deja angajații în proiect.” ne-a declarat dna Irina Forgo, Expert Comunicare și Promovare în cadrul proiectului.

 

Minim 10 dintre companiile care își înscriu angajații în proiect, vor primi consultanță  în introducerea de programe relevante de învățare la locul de munca la 6 luni după finalizarea proiectului.

 

Instrumentele de digitalizare a proceselor din construcții nu mai sunt o utopie îndepărtată, ci fac parte din realitatea unor șantiere din România. Ochelarii HoloLens, tehnologia IoT, metoda de reprezentare digitală a clădirilor prin BIM, sau Digital Twin, reprezentarea digitală a unui obiect fizic sunt toate instrumente folosite în majoritatea țărilor din UE, dezideratul Comisiei Europene pentru 2030 fiind ca 70% din IMM-urile europene să aibă un nivel minim de maturitate digitală. În prezent, în Franța, 35% dintre echipele de dezvoltatori imobiliari au în componența echipei un specialist BIM, iar în Marea Britanie, lider global în implementarea metodologiei BIM în construcții, încă din 2016 lucrările publice pot fi făcute doar de companii care au gradul 2 de implementare BIM[1] în companiile lor.

 

Pentru mai multe informații și înscriere vă invităm să accesați site-ul proiectului https://digiconstruct.ro/, respectiv https://digiconstruct.ro/formular-inscriere/!