Costurile privind eficienta energetica in UEUn audit a constatat că proiectele de eficiență energetică finanțate de UE nu sunt eficiente din punct de vedere al costurilor. Proiectele examinate de Curtea de Conturi au fost realizate în Republica Cehă, Italia și Lituania. Aceste țări au primit fonduri UE pentru astfel de proiecte în perioada 2007-2013. Autoritățile naționale au utilizat fondurile pentru renovarea clădirilor, dar cheltuielile vor fi recuperate în medie, in 50 de ani, se precizeaza in raport.COST-EFFECTIVENESS OF COHESION POLICY INVESTMENTS IN ENERGY EFFICIENCYCertificarea Profesionala a Societatilor din Constructii prezentata in cadrul "Conferintelor locale" editia a IV-a, 2012Prezentarea sustinuta in cadrul "Conferintelor locale- editia a IV-a 2012" , pe tematicile Certificarea Profesionala a Societatilor din Constructii, o puteti vizualiza in partea de jos a paginii.Pentru a putea vizualiza fisierul, va rugam sa va logati.Modalitati de sustinere a firmelor exportatoare din Romania si Proiecte in strategia DunariiIn cadrul Conferintei "Participarea constructorilor romani in proiecte internationale" organizata pe platforma de comunicare specializata a Conferintei Urban Concept, Costin Lianu, coordonator al Strategiei Nationale de Export a Romaniei, director în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) , a prezentat modalitatile de sustinere a firmelor exportatoare din Romania care includ strategii, instrumentele de sustinere si sprijinire a exportatorilor, modalitatide sustinere si promovare a exportului de la bugetul de stat cat si PROGRAMUL DE PROMOVARE A EXPORTULUI, ADMINISTRAT DE CĂTRE MECMA şi CRPCIS- centrat pe promovare externă. Deasemenea Domnul Costin Lianu a mai prezentat si Proiectele Cheie in Strategia Dunarii.Va prezentam in partea de jos a paginii prezentarile sustinute de catre Domnul Costin Lianu- Coordonator Strategia Nationala de Export, Director Dezvoltare Export MECMA.Pentru a putea vizualiza fisierele, va rugam sa va logati.Studiul cu privire la climatul economic mondial pentru primele 6 luni ale anului 2012Camera de Comert Internationala - ICC va prezinta ultimul raport realizat in colaborare cu Institutul de Cercetare Economica cu sediul la Munchen (IFO).Studiul, ce face referire la perspectivele climatului economic mondial pentru primele 6 luni ale anului 2012, a fost realizat pe baza informatiilor primite din partea a 1.129 experti economici din organizatii academice si de afaceri, din 120 de tari, iar raspunsurile acestora reflecta evolutiile economice actuale si viitoare. Raport ICC 2012TOP 150 DE CONSTRUCTORI EUROPENILE BULLETIN EUROPEEN DU MONITOR a realizat un top al celor mai mari firme europene care activează in domeniulAflă cate firme româneşti sunt în primele 150 de firme de construcţii din Europa.Sursa: EUPC- asociaţie europeana în cadrul căreia PSC este membr
LE BULLETIN EUROPEEN DU MONITOR a realizat un top al celor mai mari firme europene care activează in domeniul construcţiilor.
Află cate firme româneşti sunt în primele 150 de firme de construcţii din Europa.
Sursa: EUPC- asociaţie europeana în cadrul căreia PSC este membru.classementBEM2011Perspectivele pieţei financiare internaţionale pentru anul 2012
Camera de Comert Internationala - ICC a realizat în colaborare cu Fondul Monetar International - MFI un studiu ce face referire la perspectivele pietei financiare pentru anul 2012, acest studiu fost realizat pe baza informatiilor primite din partea a 337 institutii financiare. Conform statisticilor ICC 60% din respondenti au indicat faptul ca cererea pentru comert in Asia se va imbunatati in 2012, in timp ce aproape 50% dintre respondenti au prezis o deteriorare ulterioara pentru zona Euro.
Perspectivele pietei financiareICC IMF Market Snapshot January 2012Sursa: Camera de Comert si Industrie Bucuresti, Centrul Relatii Membri si Organizare Evenimente,Targuri, ExpozitiiPerceptia mediului de afaceri privind situatia economica
Avem placerea de a va informa ca Studiul Economic EUROCHAMBRES 2012 (EES 2012) care analizeaza perceptia si asteptarile mediului de afaceri privind situatia economica este public si avem placerea de a il impartasi cu dumneavoastra.
Raportul european coordonat de EUROCHAMBRES a fost realizat prin chestionarea a circa 70.000 de firme din 25 de tari. Acesta prezinta activitatile de export ca principala sursa de optimism pentru anul 2012, caracterizat in rest de acelasi nivel limitat al investitiilor, creare de locuri de munca neglijabila si vanzari interne restranse.
A 19-a editie a Studiului Economic EUROCHAMBRES indica faptul ca efectele curente ale recesiunii economice si ale crizei datoriilor din zona euro au slabit increderea si asteptarile in zona monedei unice si in afara acesteia. Intr-adevar, indicatorul privind increderea in afaceri este negativ pentru a doua oara in istoria de 19 ani a studiului EES.
Analizand rezultatele, presedintele EUROCHAMBRES Alessandro Barberis a comentat: "Este inevitabil ca firmele sa fie afectate negativ de instabilitatea macroeconomica actuala si perturbate de reactia nehotarata a decidentilor politici. Este evident faptul ca comportamentul consumatorului va slabi si mai mult aceste previziuni. Cu toate acestea si in ciuda lipsei semnalelor de redresare, rezultatele EES arata ca firmele europene raman rezistente".
Rezultatele indicatorului privind ocuparea fortei de munca sugereaza ca desi se vor maiface angajari sporadic, cele mai multe companii intentioneaza sa mentina nivelurile actuale ale angajatilor. Previzionarile privind vanzarile interne sunt reduse si, reflectand cheltuielile prudente ale consumatorilor, companiile insele planifica niveluri precaute ale investitiilor.
Previziunile pozitive pentru 2012 ies in evidenta intr-un scenariu care este altfel caracterizat prin prudenta si nesiguranta. In mod uluitor, optimismul exporturilor este intr-o mare masura condus de afacerile din zona euro, care in mod clar identifica pietele straine drept sursa de vanzari pentru viitoarele 12 luni.
O alta raza de speranta poate fi obtinuta prin comparatia cu editia studiului EES din 2009, realizata in momentul de varf al caderii pietei financiare de la sfarsitul anului 2008. Aceasta comparatie indica faptul ca firmele sunt maiputin pesimiste acum fata de cum erau acum 3 ani.
Cu toate acestea, Presedintele Alessandro Barberis a argumentat ca rezultatele EES 2012 reprezinta ultimul semnal de trezire al liderilor Europei: "Dupa trei sau patru ani de declin economic si nesiguranta, Camerele considera ca anul2012 va fi unul decisiv pentru Europa. Capacitatea de rezistenta a companiilor este una limitata si acestea fie nu sunt dornice, fie nu au capacitatea de a isi lua angajamentele necesare pentru a conduce redresarea in absenta actiunilor rapide si decisive ale liderilor politici pentru imbunatatirea conditiilor economice”.
EUROCHAMBRES-2012NEOMAR
Analiza sectorului constructiilor din Romania si prognoza pe termen mediu.
In cadrul conferintelor Patronatului Societatilor din Constructii, Neomar Consulting, unul dintre liderii din domeniul marketingului si tehnologiei informatiilor, a prezentat statistica ,,Analiza sectorului constructiilor din Romania si prognoza pe termen mediu”,
menita sa aduca un sprijin constructorilor, oferindu-le un climat de transparenta si predictibilitate in domeniul in care acestia isi desfasoara activitatea.
Pentru vizualizarea variantei integrale a statisticii NEOMAR, va rugam sa va logati.
Patronatul Societăților din Construcții
Patronatul Societăţilor din Construcţii – PSC este membru al BUILD EUROPE, asociatia ce reprezinta dezvoltatorii imobiliari la nivel european şi afiliat prin Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii - FPSC la Confederatia Antreprenorilor si Investitorilor din Romania – CAIR si Federatia Europeana din Industria Constructiilor. - FIEC .
PSC reprezInta interesele companiilor de constructii în cadrul comisiilor de dialog social de la nivelul ministerelor implicate în activitatea de construcţii si este membru fondator al FPSC - singura federatie reprezentativa la nivel de sector de activitate CONSTRUCTII .
Contact
Str. Alexandrina nr. 20-22 Bloc C4, Et. 2, Sector 1, București