În proiectele de investiții din sectorul construcțiilor finanțate din fonduri publice va fi implementată METODOLOGIA BIM (Building Information Modeling .

Foaia de parcurs pentru implementarea acestei metodologii la nivel național a fost aprobată astăzi de Guvern. Măsura face parte din Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – Valul Renovării.

Realizarea acestui cadru normativ simplificat și actualizat ar trebui să sprijine implementarea investițiilor în tranziția către clădiri verzi și reziliente, conform guvernanților. Necesitatea elaborării unei foi de parcurs la nivel național pentru implementarea BIM vine în contextul transformării digitale a sectorului de construcții, prioritate stabilită la nivel european și național, care să contribuie în același timp la neutralitatea din punct de vedere climatic până în anul 2050.

Etape de implementare :

Imlementarea acțiunilor se va realiza progresiv, pe parcursul a 4 etape: * Etapa 1 (trimestrul III – trimestrul IV 2022)


 Citeste articolul intreg https://arenaconstruct.ro/toate-constructiile-din-fonduri-publice-vor-folosi-bim/?utm_source=Newsletter__Newsletter&utm_medium=federatiaconstructorilor.ro&utm_campaign=newsletter_688146 .